Hello viewers ! tinggalkan link belog korang tau kalo dah singgah belog aliaa ? kalo tak .. tak dapek ler den nk follow korang.. Iloveyousomuch ♥

Monday, January 23, 2012

♥ 5 ciri lelaki idaman




Kepentingan berkomunikasi     

Kebanyakan gadis mmg suka berterus terang .
dari memendam prasaan, baik si Dia kata apa y terbuku di hati
gadis sering berkata² brlandaskan fikiran dan prasaan walaupun ada kalanya agak "menyakitkan" bagi y mndengar :D
So, bila GF korang nk ckp sesuatu .. dgr lah dgn penuh teliti dan renunglah matanya
pasti dia akan gembira sbb korang amek perhatian atas ape y nk diluahkan tu 
    

Amboooi khusyuknye korang bace yee :p hehe !


♥  Ambil berat tentang si Gadis

Sebagai lelaki, ada masenye korang perlu yakinkan si Gadis y kamu ambil berat trhadapnya
jika korang berterus terang.. kenelah sejujur dan seikhlasnya
bukan stakat ambil berat pasal kesihatan je.
korang pon kenelah peka dgn prasaan dan emosi die oke ? 

Hargailah perasaan si Gadis

Perasaan sgt penting bg si Gadis
So, tak hairanlah kalau si Gadis slalu brtindak ikut perasaan dan kata hatinya :)
JANGAN SESEKALI kata y si Gadis slalu sgt ikut prasaan tanpa brfikir :'|
korang akn buat si Gadis terluka dgn sikap korang tu ..
sebaliknya, korang kene bimbing cara untuk mengatasi prasaan dgn cara
brfikir dulu sblom brtindak
si Gadis akn rasa terharu sbb korang dpt terima prasaan y dialaminya :)

Suka dibelai dan di manja..

Dah sikap semulajadi seorang Gadis y suka dimanja dan di belai :D
jadi tak salah seandainya korang manjakan si Gadis 
tanda sayang dan cinta korang trhadapnya..
korang jugak boleh send msg "cinta" , belikan bunga, hadiah or kirimkan kad ucapan pd bile² mase je ..
mungkin bole genggam jarinya di saat berjalan seiringan dgnnya :)
#yang  dah kawen bole ler . hikhik


#Ni paleng penting skali ye kaum adam !! heheheh

Fahami emosi si Gadis

Haaaaaa ...
si Gadis mmg kaya dgn emosi
sbb tu .. korang kene paham emosinya :')
kaum hawa jugak mudah mengalirkan air mata .. tanda sedih atau gembira
jiwanya sgt mudah terusik walaupun hanya sbb prkara remeh temeh : |


Okay ni ade satu soalan y org pna bagi dkat Ustaz Azhar Idrus 


Soalan :
Ustaz, kenapa ya hati perempuan ni
kadang² tiba² je rasa sedih tanpa sebab.. Ada orang
kata syaitan yang ganggu.. Ada petua tak untuk
elakkan hati kita ni sedih? Kadang² bila bangun pagi
rasa sedih, kadang² rasa macam rindu..Tapi tak
tau rindu pada siapa..

Jawapan daripada Ustaz Azhar Idrus : 
"PERKARA BIASA.. HATI PEREMPUAN MEMANG HALUS,
HANYA LELAKI SEJATI YANG MAMPU MENJADI
PENAWAR.." ^_^




   

   
 
p/s : always love you !! now and forever

2 comments:

  1. Hehehehehe ,
    okela tuh , terima seadanya dah sifat pempuan mcm ni .
    keh keh keh .

    ReplyDelete

COPYRIGHT©ALIASAFIQ'S FANTASTIC BRAIN ♥